Flottfärd

Kapten Sörensen hälsar er hjärtligt välkomna ombord för en flottfärd på vackra Svartälven! De höga strandkanterna längs älven gör resan till en tyst upplevelse. Kapten Sörensen ser till att ni har det trevligt under färden och sällsamma historier delar han gärna med sig av om sällskapet önskar.

Medan du och dina goda vänner njuter av flottfärden som varar i ca 3-4 timmar så serverar vi gärna en middag som ni själva valt i förväg. Det går även bra att ta med egen matkorg.

Den katamaranbyggda flotten kan ta emot upp till 20 gäster. Flottfärden längs Svartälven är ca 1 mil lång och tar ungefär 3-4 timmar. Strandhugg inplaneras längs färden. Inte sällan dyker bävern upp, lika överraskande varje gång.

Passa på att se lite mera när ni besöker Hällefors! I trakterna finns:

  • Krokbornsparken. Sveriges äldsta folkpark. Detlof Heikensköld invigde parken år 1796, så långt tillbaks som på Bellmans tid.
  • Bredsjö Mjölkfår. Gårdsbutik med ostkafé. Försäljning av hantverk och Bredsjö Blå, den riksbekanta fårosten, som tillverkas på gården.
  • Grythyttan Vin AB tillverkar exklusiva bärviner och bärdelikatesser med vilda bär som råvara. Företaget grundades sommaren 1999 av bröderna Per och John Fritzell.
  • Formens Hus som bl.a. visar 1900-talets industrihistoria. Har även en designverkstad där barn och vuxna har tillfälle att vara kreativa med färg, form och material och skapa efter egen fantasi.
Flottfärd Flottfärd